donderdag 5 juli 2012

Aardbeien met mascarpone



Dit nagerecht is perfect als onderdeel van een assortiment nagerechtjes.

Benodigdheden:
bastognekoeken
roomboter
mascarpone
verse aardbeien
aardbeienjam

Neem 5 bastogne koeken en wat roomboter.
Verkruimel de koeken (het gemakkelijkste werkt dit in een keukenrobot) en meng dit met de roomboter.
Neem een klein lepeltje en duw de kruimels plat op de bodem van het inmaakglas. Smeer de kruimels goed vlak, zodat het mooi oogt in het inmaakglas. Schep wat mascarpone boven op de kruimels en smeer dit wederom uit (natuurlijk ook weer vlak).
U kunt met een schone doek, in wat warm water gedrenkt, het weckpotje zuiver maken mocht het niet zo goed lukken de eerste keer.
Neem daarna wat zelfgemaakte aardbeienjam en verse aardbeien. Schep de aardbeienjam op de mascarpone.
Snijd de verse aardbeien in 8 en plaats deze bovenop de aardbeienjam.
Zet de aardbeien met mascarpone voor minimaal 3 uur in de koelkast.
Dit recept is ook perfect te maken met kersen en kersenjam.

2 opmerkingen:

  1. Hoe veel roomboter gebruik je hierbij? Ziet er goed, makkelijk en lekker uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een klein beetje per glas. Je moet ervoor zorgen dat de bastognekoeken aan elkaar "plakken"

    BeantwoordenVerwijderen